Bursa Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 1989 eğitim öğretim yılında Ucuz Meskenler Meslek Lisesi olarak 28.000m2 alan üzerine kurulmuş olup 308 öğrencisi ile eğitime başlamıştır. Okulumuz ilk açıldığında Elektrik-Elektronik Teknolojisi , Makine Teknolojisi  ve Metal Teknolojisi Alanı olma üzere 3 bölümü ile eğitim öğretime başlamıştır. İl Danışma Kurulu kararı ile okulumuzun adı “MİMAR SİNAN ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ” olarak değiştirilmiştir.

1991-1992 öğretim yılında ise okulumuza Teknik Lise Makine Teknolojisi Alanı  ile Ahşap Teknolojisi Alanı,  1994-1995 öğretim yılında ise Anadolu Teknik Lisesi Makine Teknolojisi Alanı,  1996-1997 öğretim yılında Anadolu Meslek Lisesi İlave edilmiş olup, okulumuzun adı da “BURSA MİMAR SİNAN ANADOLU TEKNİK LİSE, ANADOLU MESLEK LİSE, TEKNİK LİSE, ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ”   olmuştur. 2003-2004 Öğretim yılında Bilişim Teknolojileri Alanı, 2005-2006 öğretim yılında Elektronik Bölümleri açılmış olup , Elektrik Teknolojisi Alanı ile birleştirildiğinden öğrenci kayıtları Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı adı altında yapılmıştır.Bu gün 1 müdür,1 müdür başmuavini,1 teknik müdür yardımcısı ve 6 müdür yardımcısı ile 136 öğretmenimiz 1750 öğrenciye eğitim vermektedir.Okulumuz gerek Bursa gerekse Türkiye sanayisine verdiği mezunlar ile katkı sağlamış Bursa nın en önemli tekniki eğitim okullarındandır.Bundan sonrada vereceğimiz mezunlar ile çağımızın gereklerine göre sanayimizin mimarlarını yetiştirmeye devam edecektir.Okulumuz ulaşım açısından avantajlı olup 5 katlı 10 daireli bir lojmana sahiptir.Okulumuzda ana bina,atolye binası,kantin binası,spor salonu,güvenlik bürosu ve halı saha sosyal tesisi ile 6 binaya mevcuttur.